Stichting Tsunacon

Q Wat zijn we?
A
We zijn een non-profit organisatie die zich binnen Nederland en België richt op het promoten van het moderne en traditionele leven in Japan, en sinds Tsunacon 2014, ook in Azië. De stichting is na Tsunacon 2009 in het leven geroepen en nam in februari dat jaar de taak op zich om van elke Tsunacon erna een geweldig evenement te maken, welke zijn voorganger in het stof zou laten bijten.

Q
Wat houdt Tsunacon in?
A
Tsunacon is op te breken in twee woorden: tsuna en con. Tsuna betekent letterlijk tonijn of touw, maar we refereren hiermee naar 'tsunagu'/'tsunagaru' wat 'iets verbinden/relateren' betekent. Ons hoofddoel is dan ook mensen kennis te laten met maken en te verbinden met de Aziatische cultuur. Con is de afkorting voor convention, het Engelse woord voor 'conventie': een evenement waar mensen met een gelijke (culturele) interesse samenkomen.

Q
Doelstellingen?
A
Onze hoofdactiviteit binnen de stichting is het jaarlijkse Tsunacon festival. Daarnaast organiseren we samen met winkels, instellingen, evenementenbureaus en andere conventies/beurzen activiteiten rondom Azië en promoten we het Tsunacon festival.

Q
Tsunacon-on-Tour?
A
Om onze conventie en de Aziatische cultuur onder de mensen hun aandacht te brengen, staan we meerdere keren in het jaar op verschillende evenementen. Al onze externe activiteiten vallen onder dit project en op deze site vind je de agenda met meer informatie per activiteit/evenement.

Q
Wie zijn we?
A
De organisatie van Tsunacon bestaat uit vrijwilligers, van wie twee in het bestuur van Stichting Tsunacon zitten. Naast de organisatie krijgen we hulp van vrijwilligers die onderverdeeld zijn in respectievelijk managers, stafleden, special gophers en gophers, met ieder hun eigen taken en posities. Dit is onze hobby en doen we in onze vrije tijd.

Tsunacon 2015

Q Hoeveel bezoekers verwachten jullie op Tsunacon 2015?
A Vorig jaar mochten we 2500 bezoekers verwelkomen, en wij streven er naar om dit jaar hetzelfde aantal te behalen. Er bevinden zich ruim honderd non-bezoekers op de locatie. Denk hierbij aan pers, evenement- en standhouders, vrijwilligers, beveiliging, catering en mensen van de locatie.

Q Waar kan ik eten en drinken kopen?
A We hebben cateraars op de eerste, tweede en derde verdieping van de locatie. Daarnaast staan er verschillende drink- en snackapparaten in de gangen van de conventie. Daarnaast is speciaal voor de Tsunacon-bezoekers de campus Spar-supermarkt (een minuut lopen vanaf hoofdingang) op 14 februari langer open: de winkel is open van 11 tot 21 uur. We raden iedereen wel aan om wat eigen eten en drinken mee te nemen voor het geval je het direct nodig hebt.

Q Is er vegetarisch eten op de locatie te koop?
A Wij van Stichting Tsunacon vinden het belangrijk dat er ook vegetarisch eten beschikbaar is. Onze cateraars hebben dan ook aangegeven etenswaren aan te bieden die geschikt zijn voor vegetariërs.
 
Q Hoe maken jullie reclame?
A Reclame maken doen wij vooral door het verspreiden van folders in winkels en uitgeverijen, websites en fora van andere partijen die de Aziatische cultuur promoten, social media websites zoals Twitter en Facebook en met mond-tot-mondreclame. Tevens runnen wij vaak Tsunacon on Tour-standjes en activiteiten op andere conventies. Heb jij een idee hoe we reclame kunnen maken? Schroom niet contact op te nemen met de communitymanager via de contactpagina.
 
Q Hoe zit het met foto's maken op de conventie?
A De regels met betrekking tot fotografie staan duidelijk in de Tsunacon huisregels.
 
Q Wie zijn de vrouw en de kater die ik regelmatig terug zie komen in jullie producten?
A Tsuna-chan (de vrouw) en Tuna-kun (de kater) zijn de officiële mascottes van stichting Tsunacon. Al sinds dag één, toen nog getekend door Nele Boets, staan hun avonturen centraal in onze evenementen. Volg samen met ons hun avonturen via onze gemeenschap! Extra-gratis zijn de mooie tekeningen van onze huidige artieste, Jasmijn Groot!
 
Q Waarom is de conventie op zondag?
A Voornamelijk in verband met standhouders, die hebben hun winkel meestal niet open op een zondag. Maar naast dealers moeten ook veel bezoekers werken op zaterdag en zijn ze op zondag vrij.
 
Q Tot hoe laat is je entreebewijs geldig?
A Heb je een geldig entreebewijs, dan kan je tot 18:00 arriveren op de conventie. Eenmaal je bent ingecheckt, is je entreebewijs niet meer geldig, en krijg je alleen nog maar toegang tot het festivalterrein met het Tsunacon polsbandje om je pols. Gedurende de hele dag zal hier controle op zijn.

Kaartverkoop

Q Hoe bemachtig ik een kaartje?
A
Een kaartje is alleen online te koop op deze website. We doen dit in samenwerking met een externe partij OTicket.

Voor de overige vragen met betrekking tot de kaartverkoop, verwijzen wij u graag door naar de kaartverkooppagina. Indien de kaartverkoop open is, zal de pagina bestaan en alle meest-gestelde vragen beantwoorden.

Cosplay

Q Wat is cosplay?
A
Cosplay is een afkorting van costume (kostuum) en play (spel). Je beeldt de persoonlijkheid en uiterlijk uit van een personage uit een anime (tekenfilm), manga (strip) of videogame, bijvoorbeeld Mario. Dit kan heel simpel tot kostuums waar men vele uren in heeft gestoken. Wij organiseren activiteiten rondom deze bezigheid.

Q
Is het dragen van cosplay verplicht op de conventie?
A
Nee, we zijn al blij met je komst zonder dat je kostuum draagt!

Q
Wat zijn de toegestane dimensies van een kostuum?
A
Wij raden een maximum hoogte van 2,2 meter aan in verband met deurposten. We zullen echter alleen een kostuum niet accepteren als de veiligheid en doorstroming belemmerd wordt.

Q Welke attributen mogen?
A
Zolang de huisregels en de Nederlandse wapenwet niet worden geschonden, mag het cosplayattribuut. Onderschat de huisregels echter niet, ze trekken namelijk een behoorlijke streep. Ben je er niet zeker van of je cosplayattribuut mag, neem dan contact op met onze staflid cosplay via de contactpagina.

Activiteiten

Q Kosten jullie activiteiten nog geld naast de entreeprijs?
A
Over het algemeen niet, maar er kunnen exclusieve activiteiten zijn waar extra betaald voor moet worden. Houd de website in de gaten om te zien voor welke activiteiten extra betaald moet worden!

Q
Moet ik dan geld meenemen voor Tsunacon?
A
Wat losgeld voor consumpties en vervoer van en naar de conventie is handig. Wil je echter Aziatische merchandise of ambacht aanschaffen in de dealerroom? Dan is geen bedrag wat je mee kan nemen te weinig. Er zijn wel pinautomaten op de campus, maar er kan niet op gerekend worden dat deze gevuld zijn of gevuld blijven. Bij sommige dealers kan je met PIN betalen, maar er kan geen extra geld worden bijgepind.

Q Bestaat er een limiet aan deelnemers per workshops, panels e.d.?
A
In de meeste zalen waar activiteiten worden gehouden kunnen we maar een bepaald aantal bezoekers huisvesten. Sommige workshops gebruiken een deelnemerslijst waarmee je je moet inschrijven. Dit moet dan gedaan worden op de website en kan niet op de dag zelf. Houd de website dus goed in de gaten, want Tsunacon werkt op 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'-basis.

Q
Met wie neem ik contact op als ik een idee heb voor een activiteit?
A
Als je een idee hebt voor onze conventie kan je deze zo uitgebreid mogelijk voorleggen bij onze activiteitenmanager. Je kan op de activiteitenpagina met behulp van het registratieformulier een verzoek indienen voor het houden van een activiteit. Mocht je idee goed zijn bevonden en organiseer je het zelf, dan kunnen we je gratis toegang tot de conventie of korting op een tafelpakket in de dealerroom aanbieden.

Merchandise en dealerroom

Q Ik heb tweedehands merchandise die ik wil verkopen, kan dit op Tsunacon?
A
Ja, je kan ze afgeven bij onze Bring&Buy. Op de dag zelf proberen wij ingezonden artikelen tegen een kleine vergoeding aan de man te brengen. Hiervoor moet echter van tevoren in worden geschreven. Als de voorinschrijving geopend is, kan je hier alle informatie met betrekking tot de Bring&Buy vinden.

Q Wat wordt er allemaal verkocht op Tsunacon?
A
Alles wat Azië-gerelateerd is kan worden verkocht. Dit kan variëren van neko-oortjes tot complete kostuums en van posters tot complete dvdsets van je favoriete anime-serie. De lijst van aanwezige standhouders is te bekijken op de dealerroompagina.

Q
Wat doe ik als ik slaafse nabootsingen/bootleg aantref bij de merchandise die verkocht wordt?
A
Stichting Tsunacon steunt de verkoop van bootleg niet. Mocht je verdenken dat er bootleg bij een stand verkocht wordt, spreek een Tsunacon-vrijwilliger in de nabije omgeving aan. Zijn die er niet, licht dan de Bring&Buy in de dealerroom in. Vanaf daar zullen de Tsunacon-vrijwilligers het probleem oppakken en oplossen.

Q
Hoe is de controle op tassen bij de dealerroom?
A
Bij de ingang naar de verkopersruimte (dealerroom) wordt er gecontroleerd op tassen. Grote rugzakken worden geweerd, maar tassen met een inhoud van één (1) liter of minder mogen de dealerroom in. Bij het kopen van merchandise in de dealerroom krijg je een tas van de stand. Deze mag daarna ook weer de dealerroom in. Grote tassen en rugzakken kunnen kosteloos op eigen risico worden afgeleverd in de bagroom. Jassen van reguliere bezoekers kunnen opgehangen worden bij de onbewaakte garderobe.

Vrijwilligers

Voor vragen met betrekking tot het vrijwilligen op onze conventie, verwijzen we je graag door naar de vrijwilligerspagina.

Zakelijk

Voor zakelijke vragen en informatie over bijvoorbeeld partnerships, sponsorschap en dealerinformatie, verwijzen we u graag door naar de zakelijke pagina op deze site.

Heb je een andere vraag?

Twitter FeedSponsors


Design gemaakt door: Vlinder Design & Mooijs Mediadesign - © Stichting Tsunacon 2008-