Dit is het vierde jaar dat Tsunacon wordt georganiseerd in het Erasmus expo- en congrescentrum te Rotterdam.

 


Erasmus Expo- en Congrescentrum (M-gebouw)
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam (oost)
 

Erasmus Expo

 

 

Vervoer van/naar Tsunacon


Eigen vervoer

Het Erasmus Expo- en Congrescentrum (M-gebouw) ligt aan de Burgemeester Oudlaan 50 in Rotterdam-oost. Onze accommodatie is gemakkelijk bereikbaar per auto. Het congresgebouw ligt vlakbij de Van Brienenoordbrug. Vanaf A16-afrit 25 bent u binnen enkele minuten bij het Expo- en Congrescentrum van de Erasmus Universiteit, campus Woudestein. Op de campus kan betaald worden geparkeerd. Op het naastgelegen Brainpark kan je binnen de lijnen gratis parkeren.

Autoroute naar de Expo:
Neem vanaf de A16 (vanaf beide richtingen) de afslag 25 'Centrum'. Volg op de rotonde de borden 'Centrum'. Ga na de rotonde bij de verkeerslichten rechts de Burg. Oudlaan op. Ga vervolgens de eerste weg rechts het terrein Campus Woudestein op. Zie ook de plattegrond.


Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer is het Erasmus Expo- en Congrescentrum uitstekend bereikbaar. Vanaf Rotterdam Centraal kan je met de tram (direct) of metro (overstappen op Blaak). Vanaf station Blaak, Alexander en Schiedam Centrum rijdt er een directe metro.

Tramlijnen 21 en 24 zijn vanaf Rotterdam Centraal Station in ongeveer 20 minuten bij halte Woudestein, vlakbij het Expo- en Congrescentrum. Vanwege bouwwerkzaamheden rijdt Tramlijn 7 niet tijdens Tsunacon 2016, en zal er gelopen moeten worden vanaf tramhalte Woudestein of Oude Plantage.

Met de metro vanaf Centraal ga je richting Spijkenisse / Slinge. Op station Beurs stap je dan over op de metro richting Capelle a/d IJssel, Ommoord of Nesselande. Je stapt uit op metrostation Kralingse Zoom, wat ongeveer op tien minuten loopafstand ligt van het festival.

Zie hier de plattegrond voor als je met de tram gaat, of check de looproute vanaf Kralingse Zoom voor als je met de metro gaat.

Meer informatie kun je vinden op ns.nl, ret.nl, 9292.nl en www.nmbs.be
Het vervoer naar de locatie zijn eigen kosten, wij bieden u alleen informatie aan!


Klik op de kop hierboven voor een visualisatie van de directe omgeving van Tsunacon 2015!

Ruimte

Verspreid over vier verdiepingen van het congrescentrum, hebben we alle drie de expositiehallen (ongeveer 4000 m²) tot onze beschikking, twee grote zalen voor de competities en meerdere kleine ruimtes voor workshops, panels en andere activiteiten. Dit alles gaat gepaard met zeer ruime gangen, genoeg wc's en eet- en drinkgelegenheden.

Eten en drinken
Op de locatie is het buiten de activiteitenruimtes toegestaan om te eten en te drinken. Tijdens de conventie zijn er (ook voor vegetarische maaltijden) meerdere cateraars aanwezig. Sinds het festival op zondag plaatsvindt, is het voor bezoekers moeilijk om in de nabije omgeving aan eten en drinken te komen. We raden dan ook aan je eigen eten en drinken mee te nemen!

Garderobe en bagroom
Op het festival is er ruimte voor al je tassen en kleren. Tassen en cosplayprops kunnen bewaard worden in de bagroom. Kleren echter zullen niet geaccepteerd worden in de bagroom, en kunnen worden opgehangen in de onbewaakte garderrobe. We raden dan ook aan om geen dure jassen te dragen op de dag van het festival, en om (dure) spullen uit je zakken te halen voordat je je kleding ophangt. Je kan altijd nog je jas of pak in een tas stoppen, en de tas afgeven bij de bagroom mocht het niet anders kunnen.

Pinautomaten
Er zijn drie pinautomaten (twee ABN-AMRO, één ING) aanwezig op de campus. Als u via Rotterdam Centraal reist, kunt u daar terecht bij het GWK-kantoor of hun pinautomaten.

We kunnen niet garanderen dat er gepind kan worden, zowel op de conventie als bij pinautomaten in de directe omgeving.

Fotogelegenheden
Op de conventie zal er een fotostudio aanwezig zijn. Daarnaast zullen er op bepaalde tijdstippen persmomenten worden gehouden door Almere Cosplay Event. Wij raden niet aan om buiten fotoshoots te gaan houden, het is namelijk winter tijdens Tsunacon 2015!

Rolstoeltoegankelijkheid


Het is prettig voor iedereen dat het overgrote deel van de conventie volledig rolstoeltoegankelijk is. Met de liften bij de ingang van het M-gebouw is voor iedereen de eerste vier verdiepingen in het M-gebouw goed te bereiken. Alle ruimtes zijn toegankelijk voor rolstoelen.

Het is wel belangrijk om te weten dat de verbinding tussen het T- en M-gebouw niet rolstoelvriendelijk is. Dit kan helaas niet verholpen worden met gebruikelijke oplossingen. Daarom is er met de locatie afgesproken dat er vanuit de beveiliging van het gebouw hulp wordt geboden om de overbrugging te maken. Onze stewards en gophers zullen waakzaam blijven en de beveiliging inlichten mocht het nodig zijn. Voel je vrij om de staff van tevoren in te lichten (zoals bij de informatiebalie), zodat de benodigde hulp zo snel mogelijk geboden kan worden. Wij excuseren ons voor het ongemak.

Rij- en incheckprocedures Tsunacon 2015

Sinds 2014 begint de rij voor het festival niet meer voor de deur van het M-gebouw (dit is waar Tsunacon 2015 gehouden wordt), maar voor de ingang van het V-gebouw. Er zal de gehele dag toegangscontrole worden gehouden bij de entree van het M-gebouw. Zodra het V-gebouw om ±15.00 sluit, kan er niet meer worden ingecheckt.

Het V-gebouw is rood en bevindt zich aan de overkant van de ingang van het M-gebouw.

Twitter FeedSponsors


Design gemaakt door: Vlinder Design & Mooijs Mediadesign - © Stichting Tsunacon 2008-