Onze conventie draait op vrijwillige mankracht, wij accepteren dan ook hulp van zowel ervaren als onervaren mensen. Houd jij ervan om mee te helpen achter de schermen bij een evenement of op een gedeelte van de conventie? Het Tsunacon-team biedt je de kans aan om mee te helpen en te lopen met andere gepassioneerde fans, onder leiding van de ervaren Tsunacon-stafleden. Meehelpen met onze conventies biedt een aantal voordelen.

Voor vacatures met permanentere status kan je terecht op deze pagina.

Vrijwilligen

Vrijwilliger zijn op de conventie houdt het volgende in, je:

- loopt shifts tijdens de conventie. Een shift is een dienst. Dit is niet perse een tijdsperiode, maar kan ook een evenement of plaats binnen de conventie (amv-competitie, Shogi-workshop etc) zijn,
- wordt voor minimaal 4 uur aan shifts ingeroosterd,
- bent verplicht bij minstens één crewmeeting aanwezig te zijn,
- hebt gratis toegang tot de conventie,
- krijgt in je pauze voorrang tot de dealerroom;
- eten en drinken worden voor die dag (tot op zekere maat) door ons geregeld.

Cosplay tijdens dienst is toegstaan, mits je crew t-shirt en badge goed zichtbaar zijn! Uitzondering hierop zijn stewards; zij mogen niet aan cosplay en zullen een lichtreflecterend vest dragen voor herkenbaarheid.

Het draaien van meer dan het verplichte aantal uren wordt op prijs gesteld!

Wie helpen er allemaal mee?

Gophers
Een gopher is een vrijwilliger die afwisselend werk krijgt toegediend. Je werkt in deeldiensten met pauzes ertussen. Gophers kunnen op voorhand hun preferenties aankaarten. Taken variëren van een stelling opbouwen, controle in de filmzaal tot meehelpen bij workshops. Bij goed afgeleverd werk is er kans op promotie.

Stewards
Er is ook een aparte groep onder special crew die over veiligheid en bewaking gaat. Heb je kennis van BHV, EHBO of Security werk? Dan is dit misschien iets voor jou. Bij deze afdeling mag er tijdens de diensten geen cosplay worden gedragen in verband met bewegingsvrijheid en aanwezigheid.

Het informatie- en serviceteam
Gophers binnen dit team zijn de gastheren of -vrouwen wie op de dag zelf rondlopen om mensen en special guests hun vragen te beantwoorden en te begeleiden waar het nodig is. Het hoofdkwartier van het informatie- en serviceteam is de informatiebalie, waar alle bijzondere gevallen samen met de communicatiemanager worden afgehandeld.

Special gophers
Dit zijn vrijwilligers die vaak maar één bepaalde taak uitvoeren op één plek tijdens het festival. Deze taak komt vaak met meer verantwoordelijkheid. Denk aan hoofd bagroom of teamleider serviceteam, etc. Hierbij wordt vooral gekeken naar mensen met leiderschap en een beheerst/kalme persoonlijkheid. Ze kunnen ook worden ingezet als vliegende keeps.

Na aanmelding kan je worden ingedeeld in alle bovenstaande categorieën op hand van je kennis, ervaring en eventuele voorkeur.

Staff
Deze mensen hebben elk hun eigen onderdeel binnen de conventie. Op elke taak valt veel verantwoordelijkheid en hogere eisen. Zij leiden het Tsunacon-team en zorgen ervoor dat elke Tsunacon op rolletjes loopt.

Interesse?

Laat van je horen, en meld je als vrijwilliger door het formulier op deze pagina in te vullen!

Contact

Voor vragen en/of suggesties mag je natuurlijk altijd mailen naar onderstaande adressen.

Met betrekking tot gophers
crew @ tsunacon.nl
Contactpersoon: Rob Lenstra

Met betrekking tot stewards

security @ tsunacon.nl
Contactpersoon: Joeri Coeckelbergs

Met betrekking tot het informatie- en serviceteam
hosts @ tsunacon.nl
Contactpersoon: Ivar Bouwmeester

Met betrekking tot staff

contact @ tsunacon.nl 
Contactpersoon: Martijn Brandwijk

Twitter FeedSponsors


Design gemaakt door: Vlinder Design & Mooijs Mediadesign - © Stichting Tsunacon 2008-