< Geen Bring & Buy op Tsunacon 2015
31.01.2015 13:06 Age: 4 yrs

Praktische reisinformatie Rotterdam

Werkzaamheden en directe verbindingen.Beste bezoekers,

Ondanks dat wij het weer niet kunnen voorspellen en wij dus op het moment geen kennis hebben hoe treinen en bussen zullen rijden op 15 februari, hebben wij wel informatie over de metro's; er zijn namelijk werkzaamheden tijdens het Tsunacon-weekend die het metroverkeer hinderen.

Het komt er op neer dat er minder metro's rijden, en dat metrolijn A niet meer te gebruiken is voor het reizen van en naar Tsunacon. Vanaf metrostation Beurs en metro- en treinstation Blaak rijden er per twintig minuten slechts twee metro's (Lijn B en C) naar Kralingse Zoom. Dit geldt ook voor de terugweg.

Vanaf Rotterdam Centraal rijden er geen directe metro's naar Kralingse Zoom, maar moet worden overgestapt op Beurs. Het metroverkeer tussen Rotterdam Centraal en Beurs ondervindt geen hinder.

Voor de specificaties, check de officiële RET-folder (pdf) over de werkzaamheden.

Overig reisadvies
Het is vanaf Rotterdam Centraal makkelijker (geen overstap en minder ver lopen vanaf dichtstbijzijnde halte), net zo snel, en net zo goedkoop om met tramlijn 24 richting het Erasmus Expo te gaan. Met de tram stap je uit op halte Oude Plantagelaan of Woudestein. Deze tram vertrekt elke 20 minuten vanaf Rotterdam Centraal, en komt ook langs station Blaak. Op de heenweg pak je tramlijn 24 richting de Esch.

In de middag rijdt ook tramlijn 21 vanaf Rotterdam Centraal om de twintig minuten naar halte Woudestein via Braak. Op de heenweg stap je op tramlijn 21 richting de Esch. Deze tram volgt dezelfde route als tramlijn 24 en kost evenveel.

Daarnaast is ook tramlijn 7 elke twintig minuten een directe verbinding Rotterdam Centraal - Erasmus Universiteit. Vanaf de tramhalte Erasmus Universiteit is het maar één of twee minuten lopen naar de conventie. Deze tram heeft op de heenweg eindbestemming Woudestein, en komt niet langs Rotterdam Blaak. Deze tramrit kost ongeveer evenveel als een rit met tramlijn 24.

Overige treinstations
Vanaf Rotterdam Alexander rijden elke twintig minuten drie metro's naar Kralingse Zoom. Elke tien minuten rijdt lijn A met als eindbestemming Kralingse Zoom, en elke twintig minuten rijdt lijn B met eindbestemming Schiedam Centrum. Er zijn geen bussen of trams die van Rotterdam Alexander naar het Erasmus Expo rijden.

Ook vanaf Schiedam Centrum kunnen metro's gepakt worden die direct naar Kralingse Zoom rijden. Elke twintig minuten kan je opstappen op lijn B (richting Nesselande) en lijn C (richting de Terp).


Twitter FeedSponsors


Design gemaakt door: Vlinder Design & Mooijs Mediadesign - © Stichting Tsunacon 2008-