De Sorbonnezaal is Tsunacon's enagrootste zaal, en biedt ruimte voor ongeveer 600 bezoekers. In deze zaal op de tweede verdieping worden indrukwekkende shows gegeven, en vinden onze populairste panels plaats. Is er een grote activiteit die echt niet te missen valt? Dan zal het ongetwijfeld gehouden worden in deze collegezaal.

Figure Collecting lecture

Tijd: 14:30 - 15:30
Door Maakie Cosplay.

Iedereen die een conventie bezoekt of regelmatig kijkt naar anime- of game-merchandise op internet, heeft ze wel eens gezien: figures. Dit zijn figuren in allerlei maten (meestal gemaakt van PVC) van jouw favoriete game- en animekarakters. Nou is her en der een keer een figure kopen leuk, maar waar moet je nou op letten als je echt wilt gaan verzamelen? Welke soorten zijn er? Wat zijn nep (bootleg) figures? Deze lecture geeft informatie over al deze onderwerpen en meer, en geeft de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan een verzamelaar.

Cosplayfotografielecture

Voor cosplayers en fotografen.

Tijd: 16:00 - 17:30
Inschrijven: Nee.
Door Jeroen Weimar.

Tijdens deze workshop komen een paar zaken aan bod: hoe maak je goede foto's van cosplayers, hoe kom je er als cosplayer beter op, hoe ga je als cosplayer om met minder prettige situaties en wat je met foto's moet doen nadat ze genomen zijn. Beide kanten worden gelijk belicht door een team dat meer dan genoeg ervaring heeft aan beide kanten van de camera.

Direct aansluitend is, afhankelijk van de tijd, een praktijkgedeelte waar ruimte is om te oefenen en zeer specifieke vragen te stellen over apparatuur, maar ook over poses en belichting. Het doel van deze workshop is om zowel het niveau van de cosplayers als de fotografen in Nederland naar een hoger niveau te tillen maar ook om ze dichter naar elkaar te laten groeien.

Murasaki Mahou zangoptreden

Tijd: 18:30 - 19:00
Door Murasaki Mahou.

Houd jij ook van anisong? Kom dan luisteren naar het optreden van Murasaki Mahou. Ze zal met grote passie de mooiste Japanse liedjes voor je zingen! En aangezien het Valentijnsdag is, zullen alle liedjes in thema van de liefde zijn. Dus kom binnen en geniet samen met je beste vrienden of partner van het optreden.

Twitter FeedSponsors


Design gemaakt door: Vlinder Design & Mooijs Mediadesign - © Stichting Tsunacon 2008-